Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στοιχεία για την παιδική εργασία στην Ελλάδα

Περίπου 2 στους 10 Έλληνες ηλικίας 0-17 ετών σήμερα ζουν μέσα στη φτώχεια, ανακοίνωσε το Σάββατο Ελληνικό Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών ερευνών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιών.


Τουλάχιστον 450.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, που αντιπροσωπεύουν 23,3 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού ανηλίκων στη χώρα, ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Ο αριθμός τους αυξάνεται δεδομένου ότι η χώρα έχει πληγεί από μια οξεία οικονομική κρίση του τρέχοντος έτους. Το 14,6 τοις εκατό δεν ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ποσοστό που φτάνει έως και 71,2 τοις εκατό των φτωχών παιδιών.


Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 20.000 Έλληνες ανήλικοι εργάζονται νόμιμα,εκτιμάτε ότι ο πραγματικός αριθμός των ανήλικων εργαζομένων θα μπορούσε να είναι πέντε φορές μεγαλύτερο, δεδομένου ότι δεν έχουν δηλωθεί στις αρχές.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για τους ανήλικους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι 7.000 με 8.000 παιδιά και έφηβοι που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα με τις οικογένειές τους ή μόνοι και είναι πιο ευάλωτοι στην εκμετάλλευση.
Αν θέλετε να διαβάσετε το άρθρο από την πηγή πατήστε εδώ (Γλώσσα: Αγγλικά)