Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

The Corporation

Πιστοί στα κυριακάτικα οικονομικά ντοκιμαντέρ, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια παραγωγή η οποία προωθείται και από την  ομάδα του zeitgeist. Που ουσιαστικά μιλάει για την δράση των αμερικάνικων εταιρειών και τον τρόπο εξέλιξης τους.

Η θέση του επιτόκιο blog για το Zeitgeist: Στόχος του επιτόκιο blog είναι να προβάλει απόψεις για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Δεν υποστηρίζουμε καμία οργάνωση και κανένα δόγμα. Προσωπική άποψη μας και μόνο είναι ότι από την μικρή επαφή που είχαμε με τα παιδιά της ελληνική κοινότητας zeitgeist, ότι αυτή η φιλοσοφία μας φάνηκε ότι είναι δογματική, άρα και δεν την υποστηρίζουμε (γιατί είμαστε εναντίον κάθε δόγματος), ανεξάρτητα αν θεωρούμε τις απόψεις τους σωστές ή λάθος .


Απόσπασμα για το περιεχόμενο "Ποιος είναι ο ρόλος των Πολυεθνικών επιχειρήσεων σήμερα; Αποτελούν πλέον ένα θεσμό που έχει μετατραπεί σε σύγχρονη δικτατορία ή είναι απλά το τίμημα της άνετης καθημερινότητας στην οποία έχουμε εθιστεί; Και τελικά, ποιος ευθύνεται για τα αρνητικά που συνεπάγεται η λειτουργία τους; Τα στελέχη, οι εργαζόμενοι ή μήπως οι καταναλωτές; ντοκιμαντέρ των Mark Achbar, Jennifer Abbott και Joel Bakan"





Μέρος πρώτο




Μέρος δεύτερο



Μέρος τρίτο



Μέρος τέταρτο



Μέρος πέμπτο



Μέρος έκτο



Μέρος έβδομο



Μέρος όγδοο



Μέρος ένατο



Μέρος δέκατο



Μέρος ενδέκατο



Μέρος δωδέκατο



Μέρος δέκατο τρίτο



Μέρος δέκατο τέταρτο



Μέρος δέκατο πέμπτο